Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Frigarui de miel
http://www.bucatarul.ro/retete-_6894_1_-Frigarui-de-miel/Frigarui-de-miel.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Avram Lidia
Data 8/04/2015
 

Pisezi usturoil, adaugi sucul de la lamaie, uleiul de masline, sare, piper si chilli si amesteci energic.Speli carnea de miel, o tai cubulete si o pui in amestecul de marinata pe care l-ai pregatit mai sus...


Iti trebuie:
  • 1 kg pulpa de miel
  • 2 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei rosii
  • 30 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • oregano verde tocat marunt
  • rozmarin verde tocat marunt
  • cimbrisor verde tocat marunt
Pentru marinata iti trebuie:
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • putin chilli
Pregatesti asa:
  1. Pisezi usturoil, adaugi sucul de la lamaie, uleiul de masline, sare, piper si chilli si amesteci energic.
  2. Speli carnea de miel, o tai cubulete si o pui in amestecul de marinata pe care l-ai pregatit mai sus.
  3. Pui carnea de miel la rece pentru cateva ore, pentru a se marina bine.
  4. Cureti legumele, le tai rondele, mai putin rosiile cherry pe care le tai in jumatati.
  5. Asezi cubuletele de carne si legumele taiate pe betisoare ca pentru frigarui.
  6. Asezi frigaruile pe gratarul incins si le lasi pe foc pana cand se patrund bine.
  7. La final, pui frigaruile intr-un bol peste care asezi un amestec dintr-o lingura de ulei de masline, oregano, rozmarin si cimbrisor tocate marunt, sucul de la jumatate de lamaie si stropesti frigaruile cu acest dressing, dupa care acoperi vasul.
  8. Pofta buna!

Frigarui de miel