Alba ca zapada - Retete Culinare

Alba ca zapada

Pentru foi iti trebuie:

  • 4 oua
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins in putina zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde

Pentru crema iti trebuie:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt

Pregatesti asa:

  1. Bati ouale cu zaharul vanilat si cel simplu, laptele, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si adaugi la final faina avand grija sa amesteci bine pana cand obtii un aluat consistent pe care il imparti in trei parti egale.
  2. Coci 3 foi in cuptorul preincalzit, circa 15 minute pentru fiecare foaie.
  3. Pentru crema, dizolvi faina intr-o cana de lapte avand grija sa nu ramana cocoloase.
  4. Restul laptelui il pui la fiert impreuna cu zaharul.
  5. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugi usor faina dizolvata in lapte si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase.
  6. Lasi crema pe foc mic sa fiarba pana cand se ingroasa ( circa 20 de minute ),
  7. Dupa ce crema s-a ingrosat, o iei de pe foc si o lasi sa se raceasca.
  8. Dupa ce crema s-a racit, adaugi untul si mixezi bine pana cand obtii o crema spumoasa.
  9. Adaugi si zeama de lamaie si continui sa mixezi.
  10. Umpli foile cu crema obtinuta si lasi cateva ore la inmuiat.
  11. Pofta buna!

Alba ca zapada

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Alba ca zapada "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Alba ca zapada - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.