Sarmalute romanesti - Retete Culinare

Sarmalute romanesti

Iti trebuie:
  • 400 g carne de porc tocata
  • 400 g carne de vita tocata
  • 150 g orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 linguri bulion
  • 2 crengute cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 kg varza murata
Pregatesti asa:
  1. Se ia varza murata si daca este prea sarata se pune in apa rece pentru o ora.
  2. Se ia cate o frunza de varza, se taie nervura principala si daca frunza de varza este prea mare se taie pe din doua.
  3. Se toaca ceapa marunt si se pune la calit pana cand aceasta devine sticloasa.
  4. Se adauga apoi orezul, inmuiat in prealabil in apa si scurs bine, morcovii dati pe razatoare, se amesteca bine si se lasa la foc mic 2 minute.
  5. Se adauga apoi carnea de porc tocata, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga bulionul si se mai lasa pe foc circa 5 minute.
  6. Se ia amestecul de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, se adauga un ou si se framanta bine amestecul.
  7. Se infasoara apoi sarmalele si se pun la fiert astfel: intru-o oala mai inalta se aseaza un strat de varza tocata ( cotorul de la varza si nervurile de la aceasta ) si se aseaza randuri de sarmalute, intre care se aseaza foile de dafin si cele de cimbru.
  8. La final se acopera randurile de sarmalute cu varza tocata, se adauga 1 cana de apa in care s-au pus 2 linguri de bulion si se dau sarmalutele la fiert la foc mic circa 2-3 ore. Pentru un plus de gust, va recomandam sa bagati sarmlutele la cuptor.
  9. Aceste gustoate sarmalute merg de minune cu o portie de mamaliguta, smantana si un ardei iute.
  10. Pofta buna!

Sarmalute romanesti

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute romanesti "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmalute romanesti - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.