Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Sarmalute romanesti
http://www.bucatarul.ro/retete-_6912_1_-Sarmalute-romanesti/Sarmalute-romanesti.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Popescu Daniela
Data 26/03/2016
 

Cui nu ii plac sarmalutele? Va recomandam sa serviti aceste sarmale delicioase cu o portie de mamaliguta, o lingura sanatoasa de smantana si un ardei iute. Pofta buna!

Iti trebuie:
  • 400 g carne de porc tocata
  • 400 g carne de vita tocata
  • 150 g orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 linguri bulion
  • 2 crengute cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 kg varza murata
Pregatesti asa:
  1. Se ia varza murata si daca este prea sarata se pune in apa rece pentru o ora.
  2. Se ia cate o frunza de varza, se taie nervura principala si daca frunza de varza este prea mare se taie pe din doua.
  3. Se toaca ceapa marunt si se pune la calit pana cand aceasta devine sticloasa.
  4. Se adauga apoi orezul, inmuiat in prealabil in apa si scurs bine, morcovii dati pe razatoare, se amesteca bine si se lasa la foc mic 2 minute.
  5. Se adauga apoi carnea de porc tocata, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga bulionul si se mai lasa pe foc circa 5 minute.
  6. Se ia amestecul de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, se adauga un ou si se framanta bine amestecul.
  7. Se infasoara apoi sarmalele si se pun la fiert astfel: intru-o oala mai inalta se aseaza un strat de varza tocata ( cotorul de la varza si nervurile de la aceasta ) si se aseaza randuri de sarmalute, intre care se aseaza foile de dafin si cele de cimbru.
  8. La final se acopera randurile de sarmalute cu varza tocata, se adauga 1 cana de apa in care s-au pus 2 linguri de bulion si se dau sarmalutele la fiert la foc mic circa 2-3 ore. Pentru un plus de gust, va recomandam sa bagati sarmlutele la cuptor.
  9. Aceste gustoate sarmalute merg de minune cu o portie de mamaliguta, smantana si un ardei iute.
  10. Pofta buna!

Sarmalute romanesti