Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Rulada de pui cu branza si spanac
http://www.bucatarul.ro/retete-_6913_1_-Rulada-de-pui-cu-branza-si-spanac/Rulada-de-pui-cu-branza-si-spanac.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Popescu Daniela
Data 26/03/2016
 

O rulada de pui usor de pregatit care imbina cu succes aroma spanacului si a celei de branza, toate inglobate intr-un piept de pui fraged si cu o crusta aurie delicioasa. Pofta buna!

Iti trebuie:
  • 1 kg piept de pui
  • 400 g spanac congelat
  • 300 g branza de burduf
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • 1 foaie de dafin
Pregatesti asa:
  1. Se taie pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o foaie cat mai intinsa de carne.
  2. Se bate carnea usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa putin deoparte.
  3. Se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva minute.
  4. Dupa cateva minute, se scoate spanacul, se scurge bine de excesul de apa, se toaca marunt si se pune la calit in 1 lingura de unt. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc circa 2 minute.
  5. Se aseaza umpluta de spanac peste pieptul de pui, se intinde si branza de burfuf, cubulete mici de unt din loc in loc, se ruleaza cu atente si se leaga cu o sfoara de bucatarie.
  6. Se unge rulada cu unt, se condimenteaza pe deasupra cu sare si piper, si se aseaza intr-o tava cu ulei .
  7. Se adauga in tava foaia de dafin, putina supa de legume, vinul, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 70 de minute.
  8. Inainte cu 20 de minute ca fripturica sa fie gata, se da la o parte foaia de aluminiu, se stropeste rulada cu sosul format in tava si se lasa sa se rumeneasca rulada.
  9. Pofta buna!

Rulada de pui cu branza si spanac