Rulada de curcan cu caise - Retete Culinare

Rulada de curcan cu caise


Iti trebuie:
  • 700 g piept de curcan
  • 250 g caise uscate
  • 1 felie de telina
  • 200 g cascaval
  • 100 g alune
  • 2 linguri de unt
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 ml supa de legume
  • 50 ml coniac
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • frunze de busuioc
Pregatesti asa:
  1. Tai pieptul de curcan in asa fel incat sa obtii o fasie cat mai mare de carne, asezi deasupra o folie de celofan si o bati usor pentru a fragezi putin bucata de carne.
  2. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara, o acoperi intr-o folie de ceolofan si o dai la rece pentru circa 1 ora.
  3. Intre timp pui caisele la inmuiat in apa calduta circa 30 de minute.
  4. Dupa o ora, scoti carnea de la frigider, o intinzi pe masa de lucru si presari deasupra cateva frunze de busuioc.
  5. Pe una din margini, asezi caisele hidratate, scurse bine de apa si tocate marunt, cubuletele de telina si cascavalul taiat felii.
  6. Rulezi carnea cat mai strans, o legi cu ata de bucatarie si o asezi intr-o tava unsa cu unt.
  7. Adaugi in tava supa de legume, restul de unt, acoperi tava cu o folie de aluminiu si dai totul la cuptor pentru circa 50 de minute.
  8. Dupa 50 de minute, scoti folia de aluminiu, torni binul si coniacul si dai din nou rulada la cuptor pentru 30 de minute, avand grija ca din cand in cand sa stropesti rulada cu sosul format in tava.
  9. Aceasta rulada de curcan umpluta cu caise este o rulada care poate fi servita cu succes atat pe masa de sarbatori cat si intr-o duminica la un pranz delicios alaturi de cei dragi.
  10. Pofta buna!

Rulada de curcan cu caise

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada de curcan cu caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulada de curcan cu caise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.