Prajitura cu cafea - Retete Culinare

Prajitura cu cafea

Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar brun
  • 50 ml apa
  • 40 g cacao
  • 3 linguri cafea macinata fin
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g zahar brun
  • 100 ml cafea concentrata
  • 300 g unt
  • 6 galbenusuri
Pregatesti asa:
  1. Separi galbenusurile de albusuri.
  2. Din albusuri cu un praf de sare bati o spuma tare.
  3. Freci galbenusurile cu ulei.
  4. In spuma de albusuri adaugi treptat zaharul, apa si continui sa mixezi continuu.
  5. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugi si galbenusurile si continui sa amesteci.
  6. Adaugi faina in ploaie, cafeaua macinata si praful de copt si continui sa mixezi.
  7. Torni aluatul intr-o tava dreptunghiulara pe care ai uns-o cu ulei si in care ai asezat hartie de copt.
  8. Dai blatul la cuptor pentru circa 45 de minute ( avand grija sa preincalzesti cuptorul ).
  9. Inainte sa opresti cuptorul, faci testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca blatul este copt.
  10. Lasi blatul sa se racoreasca si tai mai apoi blatul in doua.
  11. Pentru crema, bati galbenusurile de ou cu zaharul, adaugi cafeaua si pui totul la fiert la bain marie, avand grija sa amesteci continuu pana cand crema de ingroasa.
  12. Lasi sa se raceasca.
  13. Intre timp, freci untul spuma si adaugi treptat crema de cafea.
  14. Intinzi jumatate din crema pe primul blat, acoperi cu al doilea blat, decorezi cu restul de crema si presari deasupra fulgi de ciocolata.
  15. Pofta buna!

Prajitura cu cafea


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.