- Pagina Principala
- Retete Sarbatori
- Retete de Revelion
- Prajitura cu cafea
- Pagina Principala
- Retete Sarbatori
- Retete de Craciun
- Prajitura cu cafea
- Pagina Principala
- Prajituri
- Retete de Prajituri
- Prajitura cu cafea
Prajitura cu cafea
- Prezentata de: Popescu Daniela
- » Cartea De Bucate : Retete de Revelion , Retete de Craciun , Retete de Prajituri
- » Fara nota
- » Data: 26/03/2016
Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 10 linguri zahar brun
- 50 ml apa
- 40 g cacao
- 3 linguri cafea macinata fin
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g zahar brun
- 100 ml cafea concentrata
- 300 g unt
- 6 galbenusuri
- Separi galbenusurile de albusuri.
- Din albusuri cu un praf de sare bati o spuma tare.
- Freci galbenusurile cu ulei.
- In spuma de albusuri adaugi treptat zaharul, apa si continui sa mixezi continuu.
- Dupa ce zaharul s-a topit, adaugi si galbenusurile si continui sa amesteci.
- Adaugi faina in ploaie, cafeaua macinata si praful de copt si continui sa mixezi.
- Torni aluatul intr-o tava dreptunghiulara pe care ai uns-o cu ulei si in care ai asezat hartie de copt.
- Dai blatul la cuptor pentru circa 45 de minute ( avand grija sa preincalzesti cuptorul ).
- Inainte sa opresti cuptorul, faci testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca blatul este copt.
- Lasi blatul sa se racoreasca si tai mai apoi blatul in doua.
- Pentru crema, bati galbenusurile de ou cu zaharul, adaugi cafeaua si pui totul la fiert la bain marie, avand grija sa amesteci continuu pana cand crema de ingroasa.
- Lasi sa se raceasca.
- Intre timp, freci untul spuma si adaugi treptat crema de cafea.
- Intinzi jumatate din crema pe primul blat, acoperi cu al doilea blat, decorezi cu restul de crema si presari deasupra fulgi de ciocolata.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".