Prajitura cu alune - Retete Culinare

Prajitura cu alune

Iti trebuie:
  • 700 g foaie de pandispan cu ciocolata
  • 500 ml frisca
  • 100 g zahar tos
  • 100 g crema cu alune
  • 30 ml rom
  • 200 g ciocolata
  • 10 alune
  • 50 g martipan verde
  • 20 g gelatina
Pregatesti asa:
  1. Foaia de pandispan cu ciocolata se taie in doua, pe orizontala, la 2/3 din inaltime.
  2. Crema de alune se freaca cu romul si zaharul tos.
  3. Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in crema, apoi se stabilizeaza cu gelatina dizolvata (vezi indicatiile de pe ambalaj).
  4. Foaia mai subtire se asaza pe un platou dreptunghiular, se umple cu crema si se acopera cu foaia cealalta.
  5. Se da la frigider ca sa se intareasca crema.
  6. Apoi, deasupra se glazeaza cu ciocolata topita.
  7. Dupa ce s-a intarit ciocolata, se taie felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
  8. Se decoreaza cu alunele prajite, invelite in martipan verde.
Portii: 16 portii

Prajitura cu alune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.