Ciulama de praz - Retete Culinare

Ciulama de praz

Iti trebuie:
  • 500 g praz(doar partea alba)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 fir de marar proaspat
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 50 ml ulei
  • condiment tip delikat
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Se pun la fiert legumele curatate si taiate sferturi, numai prazul se taie rotocoale mai groase si se pune la fiert separat in apa cu putin delikat.
  2. Cand legumele sunt fierte se strecoara supa , se condimenteaza cu delikat si se lasa deoparte.
  3. Legumele le putem folosi la alt preparat.
  4. Intr-un vas pus la foc mic se pune faina si se rumeneste asa uscata cateva minute, amestecand continuu.
  5. Apoi se toarna uleiul si se amesteca energic ca sa nu se faca cocoloase.
  6. Rezulta un aluat ca pentru gogoselele pentru ,,choix-a la creme,, pe care il diluam cu cate un polonic de supa de legume pana obtinem o ciulama in care se toarna prazul scurs de zeama in care a fiert.
  7. Se  mai fierbe un pic.
  8. Se presara putin piper.
  9. Se serveste preparatul cald.
  10. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciulama de praz "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciulama de praz - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.