Zama de pastai - Retete Culinare

Zama de pastai

Iti trebuie:
  • 1 borcan de fasole pastai alba
  • 2 lingurite ulei
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 500 g sira de porc afumata sau sorici de la slanina afumata (2-3 bucati cat palma de mari) sau 300 g costita afumata
  • 2 bucati telina, tarhon, cimbru cat prinzi intre 2 degete
  • 2-3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • leustean
  • 2 oua
  • 1/2 cana zeama de ciorba
  • 2-3 linguri de otet
  • smantana daca doresti.
Pregatesti asa:
  1. Cureti si speli morcovul, pastamacul si patrunjelul, le razi pe razatoarea mare si le pui la calit cu o lingurita de ulei, in oala in care vei face ciorba.
  2. Cureti si tai cubulete ardeiul gras, ceapa o toci marunt si le adaugi la calit peste morcovi.
  3. Peste zarzavatul calit pui sira afumata, apa cat sa acoperi totul si lasi la fiert.
  4. Dupa ce carnea s-a fiert, adaugi pastaile si le mai lasi sa fiarba tmpreuna inca 10 minute.
  5. Pui intr-o tigaie o lingurita de ulei si calesti slanina taiata feliute pana devine transparenta, adaugi rosiile sau pasta de rosii si lingura de faina.
  6. Amesteci totul cu o lingura de lemn si subtiezi cu 1/2 cana de zeama de ciorba.
  7. Mai lasi sa fiarba cateva minute pana se ingroasa, apoi o adaugi la ciorba si mai fierbi 5 minute.
  8. O lasi sa se raceasca.
  9. Intre timp bati 2 oua si le pui in ciorba, apoi adaugi otetul si potrivesti de sare.
  10. In loc de smantana, se foloseste si lapte de bivolita, 2-3 linguri la o farfurie.
Portii: 8-10 portii
Pregatire: 60 minute
Bucatarul te invata:
            Aceasta reteta este specifica Transilvaniei.

Zama de pastai

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Zama de pastai "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Zama de pastai" Zama de pastai - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Claudia Nota: Retete Traditionale Romanesti - Nota MaximaRetete Traditionale Romanesti - Nota MaximaRetete Traditionale Romanesti - Nota MaximaRetete Traditionale Romanesti - Nota MaximaRetete Traditionale Romanesti - Nota Maxima Fara nota
sau zama da pasula verge :)))))))))))) io asa ii zic si mai pun si oua inaun tr,o bunatate!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro